Magyar Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetség

Magyar Turisztikai Desztináció Management Szövetség
Magyar Turisztikai Desztináció Management Szövetség

Kapcsolat
Magyar TDM Szövetség

Horváth Viktória - titkár

Tel:+36 30/773-6536
E-mail: info@tdmszovetseg.eu

TDM Szövetség ©
info@tdmszovetseg.eu
All Rights Reserved 2011.

Megjelent a GINOP- 1.3.4 -15 Turisztikai szervezetek (TDM) fejlesztése c. pályázati felhívás

2015-11-16 17:04
2015. november 16-án megjelent a Nemzetgazdasági Minisztérium gondozásában a "Turisztikai szervezetek (TDM) fejlesztése" c. TDM pályázati felhívás, melynek szakmai kidolgozásában a Magyar TDM Szövetség vezetősége is aktívan közreműködött.
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program által biztosított 2 milliárd forint összegű TDM-szervezetfejlesztési forrásokra 2016. január 4-től 2018. január 4-ig nyújtható be a várhatóan 60-80 db pályázat, amelyek elbírálása 2016. február 23-tól szakaszosan, 3 havonta történik.

A felhívás 3 pályázói típust definiál a pályázásra jogosult – TDM szakmai regisztrációval rendelkező egyéb egyesület vagy kft. szervezeti formájú – szervezetek között, amelyek eltérő támogatási összeg és intenzitás szerint pályázhatnak. Helyi TDM szervezetnek tekintjük a legalább 30 ezer vendégéjszakával rendelkező szervezeteket, kiemelt jelentőségű helyi TDM szervezetnek a 200 ezer vendégéjszakát meghaladó gyógyhelyeket, megyei jogú városokat vagy az 500 ezer vendégéjszakát meghaladó működési területet lefedő TDM szervezeteket, emellett térségi TDM szervezetnek a 200 ezer vendégéjszakát meghaladó, legalább két helyi szervezetet magában foglaló térségi szervezeteket.

Az igényelhető támogatás összege – aminek 25%-a előlegként lehívható – helyi TDM szervezetek esetén 10-20 millió Ft (75%-os támogatási intenzitás mellett), kiemelt jelentőségű helyi TDM szervezetek és térségi TDM szervezetek esetén pedig 30-65 millió Ft közé esik (85%-os támogatási intenzitás mellett). Ez utóbbi esetében előnyt élvez azon térségi szervezet, amely 1 évnél újabb TDM szakmai regisztrációval rendelkező helyi TDM szervezetet tud tagságán belül – ez esetben a maximális támogatási összeg 85 millió Ft.

A 18-36 hónap hosszúságú projektek kötelezően megvalósítandó támogatható tevékenységei, így a termékfejlesztés, szemléletformálás, oktatás és képzés, marketing, illetve monitoring, helyi és térségi szinten egyaránt beépíthető projektelemek, azok szakmai tartalma azonban az egyes szinteken ellátandó feladatokhoz illeszkedik.

Fontos jogosultsági feltétel, hogy pályázati projektet csak legalább 1 éves TDM regisztrációval rendelkező helyi TDM szervezet nyújthat be, ezen szervezeteknek azonban lehetőségükben áll térségi TDM szervezet tagjaként részesülni a lehívható forrásokból (térségi szinten ez a kritérium nem releváns).

Magasabb pontszámmal jutalmazandó az a TDM szervezet, amely minőségmenedzsment elemek megvalósítását, monitoring tevékenységet, képzéseket épít be a projektjébe, növeli a pénzügyi fenntarthatóságát, illetve az önkormányzati magas hozzájárulást biztosít a szervezet javára, és helyi TDM szervezetként tagja térségi TDM szervezetnek.

Az elszámolható költségek közé tartoznak a projektelőkészítés költségei, a projektmenedzsment költségei, a beruházási költségek, a szakmai megvalósításhoz kapcsolódó szolgáltatások és munkatársak költségei, valamint az általános költségek.

A GINOP- 1.3.4-15 kiíráson egy szervezet csak elutasított projekt esetén indulhat még egyszer.

Jelen pályázati kiírás hatálya Magyarország Pest megyén kívüli területe, Budapest és Pest megye fejlesztéséről a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program hivatott gondoskodni.

A 2015. december 3-4. között Gyulán megrendezésre kerülő XIV. Országos TDM Konferencia központi témája a jelen pályázati kiírásra való felkészülés lesz, melyen a részvétel természetesen minden érdeklődő számára nyitott. A rendezvényről bővebb tájékoztatás a napokban válik elérhetővé a Szövetség oldalán.

A Magyar TDM Szövetség pályázati kérdések esetén készséggel áll a potenciális pályázó szervezetek rendelkezésére az alábbi elérhetőségen:

E-mail: info@tdmszovetseg.eu
Tel: 70/94-95-177; 30/77-36-536


Budapest, 2015. november 16.