Megalakult a Magyar TDM szövetség

2011-02-01 12:53
Január 28-án az ország szinte minden részéből, turisztikailag jelentős desztinációiból érkező TDM szervezetek Esztergomban megalapították a Magyar TDM Szövetséget
 Az alakuló ülésen jelen lenni nem tudó egyesületek döntő többsége ugyancsak kinyilvánította mielőbbi csatlakozási szándékát. A magyarországi TDM szervezeti rendszer fejlődése ezzel újabb, meghatározó szakaszához érkezett.

Az elmúlt években létrejött TDM szervezetek országszerte egyre jelentősebb szereplői a turisztikai intézményrendszernek. Az elmúlt időszakban több rendezvényen is felmerült annak igénye, hogy országos együttműködés alakuljon ki a közös célok hatékonyabb és sikeresebb megfogalmazása és képviselete érdekében.

A 2010. december elején, Bükfürdőn megrendezésre került 4. Országos TDM Konferencián döntötték el a résztvevők az Országos Szövetség létrehozását. A mintegy kéthónapos előkészítő munka során véglegesítették a szervezet legfontosabb céljait és első projektjeit is. Ilyen mindenek előtt a TDM szervezetfejlesztési folyamatok továbbvitele és a rendszer hosszú távú fenntarthatóságának megteremtése. A szövetség alapvető célja a szakmai érdekképviselet és tanácsadás a meglévő és az alakuló helyi-térségi szervezetek részére, a TDM pályázatok sikerességéhez történő hozzájárulás, a tag desztinációk adataira épített országos turisztikai (TDM) informatikai és monitoring rendszer létrehozása, a hazai turisztikai rendszer modern, versenyképes, érdeklapú átalakítása, továbbá a hosszabb távú működési feltételeket meghatározó nemzeti turisztikai szabályozás kialakításában való részvétel.

A szövetség esztergomi alakuló ülésén megválasztotta tisztségviselőit is. A szervezet elnöke Balogh Károly lett, alelnöke Horkay Nándor, az elnökségi tagok Menner Petra, Nagy Júlia, Szalóky Jenő. A szövetség székhelye az egyik legsikeresebb hazai TDM szervezet desztinációja, Bük.

Balogh Károly, az újonnan megválasztott elnök kiemelte, hogy a TDM szervezeti rendszer hazai kiépítése a szövetség megalakulásával újabb mérföldkőhöz érkezett. A magyar turizmust az elmúlt időszakot figyelembe véve először jellemzi ilyen kiterjedt együttműködés, amely sok millió vendégéjszakát és több ezer turisztikai szolgáltatót képvisel. A szövetség stratégiai partnerségre törekszik a magyar turisztika állami irányító szerveivel, az MT Zrt–vel és valamennyi turisztikai szakmai szervezettel.