Megalakult a Kárpátaljai Magyar TDM Szövetség

2014-07-17 16:55
A kárpátaljai Beregszászon magyar turisztikai szervezetek 2014. július 11-én megalakították a Kárpátaljai TDM Szövetséget.
Az együttműködés hosszú távú célja a közös piaci fellépés, míg aktuális fő célja eloszlatni a magyarországi turisták félelmeit a kárpátaljai látogatással kapcsolatban, mivel elmaradásuk az elmúlt hónapokban nehéz helyzetbe hozta a helyi vállalkozásokat.

A Magyar TDM Szövetség 2014. június 29-én Ópusztaszeren írt alá felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és délvidéki partnereivel együttműködési szándéknyilatkozatot. Ennek keretében a Kárpát-medencei TDM folyamatok és együttműködések elősegítése az egyik fő cél.

Mint Tarpai József, a fenti együttműködés kárpátaljai partnere, az Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda igazgatója elmondta, ehhez kapcsolódóan megbeszélést kezdeményezett Beregszászon 2014. július 11-re, ahol a turisztikai szervezetek mellett az ungvári és a beregszászi magyar külképviselet is megjelent.

A résztvevők a kárpátaljai turizmus előmozdítására, különösen pedig az elmúlt hónapokban a magyarországi turisták beutazóforgalmában tapasztalható folyamatok visszafordítására széleskörű turisztikai együttműködésről döntöttek. A közös fellépés érdekében létrehozásra került a Kárpátaljai Magyar TDM Szövetség, ami az alig néhány hete Ópusztaszeren megfogalmazott célokkal teljes összhangban a magyarlakta térségek turisztikai szervezeteit fogja össze. A mintegy 15 alapító között turisztikai egyesületek, önkormányzatok, attrakciók is megtalálhatók.

Beregszász, 2014.07.17.