Jövő Építők TDM Közhasznú Egyesület

Átadták a városmarketing irodát

A főtéren, a Mikszáth utcában működik a turisztikai feladatokat ellátó iroda, mely péntektől hivatalosan is megnyitott.

Feladata többek között a programok összehangolása, a pályázati lehetőségek kihasználása, vagy éppen a városunkba érkező turistáknak szálláshelyek kínálása.

Dedák Angéla, a városmarketing iroda vezetője ismertette, idén márciusban városi költségvetési támogatással jött létre az iroda, melyet a Jövő Építők Turisztikai Desztináció Menedzsment Közhasznú Egyesület (TDM) működtet. Az egyesület célja a Dél-békési térség turizmusának fejlesztése, fellendítése, ezért is csatlakozott mintegy 20 orosházi turisztikai vállalkozó a TDM-hez, melynek székhelye Orosháza.

– Kiemelten fontos az imázsépítés, erre példa a fürdő országos televíziókban való szereplése, az on-line marketing keretében pedig kezeljük Gyopárosfürdő Facebook oldalát. Keressük a további lehetőségeket, melyekkel népszerűsíteni tudjuk a fürdőt, hogy visszakapja régi fényét és a belföldi mellett minél több külföldi vendég is érkezzen hozzánk – fogalmazott az irodavezető.

Zalai Mihály, turizmusért felelős alpolgármester üdvözölte, hogy a városmarketing iroda tavasz óta egy kézben fogja össze a városi programokat, koordinálja a rendezvényeket, egységes és összehangolt turisztikai kínálatot mutatva a helyi lakosságnak és az ideérkezőknek egyaránt.

– Gyopárosfürdő honlapján egy csokorban láthatók az orosházi programok, a szállodák is ajánlani tudják magukat. A feladatok és a marketingre szánt anyagi forrás egységesítésével hatékonyabb a működés a város turizmusa érdekében.

A következő évek pályázati forrásainak kihasználása az iroda egyik fő feladata, de teret adnak az orosházi termékeknek, ezt példázva az átadón az Orosházi Kolbászklub termékeit és Drahota Róbert méhész mézeit kóstolhatták a meghívott vendégek.

Pap Mária, a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Régiós Marketing Igazgatóság marketing menedzsere kiemelte, komoly minőségi változás ment végbe az utóbbi hónapokban Orosháza-Gyopárosfürdő marketingje kapcsán. – Jó kapcsolatot ápoltunk a helyi Tourinform irodával, de az új vezetés új szeleket hozott, pörgősebb lett a marketing, a kibővített csapat szívvel-lélekkel áll a feladat elé, erre pedig minden turisztikai desztinációnak szüksége van, Gyopárosfürdőnek is – nyilatkozta az OrosCafénak a marketing menedzser.

Pap Mária kiemelte, kedvező a város földrajzi elhelyezkedése a turizmus szempontjából, így a belföldi vendégek mellett a szerb és román turisták számára is érdekes lehet az új főtérrel bíró város és a fürdő.

2013. augusztus 3.

Minden út Orosházára vezet!

Az orosházi székhelyű Jövő Építők Turisztikai Desztináció Menedzsment pályázaton nyert támogatásból elindította a 12 turisztikai tábla kihelyezését közutak mellé és határátkelőkhöz.

Az első Orosháza-Gyopárosfürdőt hirdető óriástábla a 47-es főút Szeged, illetve Békéscsaba felé vezető oldalán került kihelyezésre. A következő helyszínek Gyula, Méhkerék és Battonya határátkelőhöz vezető útjai voltak, hogy elsőként hívja a határon átkelőket a Gyopárosi fürdő adta pihenési lehetőségek kihasználására. A barna turisztikai táblán lévő kép is a fürdő természeti környezetét, illetve a logóként is használt régi víztornyot emeli ki.

Békés és Csongrád megye főútjai mellé – még a főszezon előtt- a többi tábla is folyamatosan kikerül, hogy az ország más területeiről illetve a határon túlról érkezett turisták is könnyen eltaláljanak Orosháza-Gyopárosfürdőre.

2014. április 22.

Orosházára költözik a TDM-szervezet

Új tagokkal bővült és Orosházára helyezte át székhelyét a Jövő Építők Turisztikai Desztináció Menedzsment.

Békés megye déli részén 2 éve alakult meg a Jövő Építők Turisztikai Desztináció menedzsment Pusztaottlakán. Működését felfrissítve, új tagokkal kibővülve legutóbbi közgyűlésen határoztak arról, hogy a pusztaottlakai székhelyt áthelyezik Orosházára illetve elnöknek Dedák Angélát választották. Az ismert szakember egyik szervezője volt tavaly a Pusztaottlakán megrendezett 6 napos LikeFest dzsemborinak.

A Jövő Építők TDM irodát is nyitott Orosházán, erről még február végén döntött a képviselőtestület, melynek munkájában az új elnök napi szinten részt vesz.

A TDM iroda felállásával az orosházi Tourinform iroda működtetése is átkerül az Orosháza- Gyopárosfürdőért Idegenforgalmi Egyesülettől a Jövő Építőkhöz.

Dedák Angéla ideiglenes elérhetőségei:

angela.dedak@gmail.com
telefon: +36 20 5512420

A Jövő Építők 9 békési település - Orosháza, Medgyesbozdás, Medgyesegyháza, Szabadkígyós, Újkígyós, Pusztaföldvár, Pusztaottlaka Csanádapáca, Magyarbánhegyes - önkormányzatát, vállalkozókat, magánszálláshelyeket tömörít.

A TDM-iroda ideiglenesen Gyopárosfürdőre került, de június végén turisztikai irodát nyitnak Orosháza belvárosában, az akkorra megújuló Fő téren. A turisztikai iroda vezetője szintén Dedák Angéla lesz.

2013. március 14.

Honlap: http://gyoparosfurdo-oroshaza.hu/