Év végére nyílhat meg újra a TDM pályázat

2011-10-28 10:50
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatása szerint a TDM pályázati felhívás újbóli meghirdetése a tervek szerint 2011 év végén, legkésőbb 2012 év elején várható.
Az NFÜ a felhívás visszavonásáról annyit közölt, hogy arra egyrészt a pályázóktól és szakmai szervezetektől érkezett visszajelzések, másrészt a TDM szervezeteket befolyásoló jogszabályi háttér várható változása miatt került sor.

A májusi és szeptemberi határidővel lezárult két szakaszban nagy volt a TDM szervezetek aktivitása, május elejéig 23 szervezet pályázott és ebből 15 részesült támogatásban, szeptember elejéig pedig újabb 22 TDM adta be a dokumentációt.

Az NFÜ tájékoztatása szerint szinte mindegyik régióban van olyan szervezet, amelyik nem először pályázik. A Dél-dunántúli régióban 4, az Észak-magyarországi és a Közép-dunántúli régióban 5-5 szervezet, a Közép-magyarországi régióban 1, míg a Nyugat-dunántúli régió Balaton Kiemelt Üdülőkörzet területére eső részén szintén 5 szervezet nyújtott be már korábban is pályázatot.

A második szakaszra benyújtott pályázatok értékelése folyamatos.