Dél-Tirol tud valamit

2014-01-10 13:54
Mindig is jó példaként hozták fel a szakmabeliek Dél-Tirolt, amikor a TDM-rendszer létrehozásáról volt szó. Az Európai Desztináció Menedzsment Konferencián az is kiderült, miért.
A konferencia vendége volt Werner Zanotti, a Brixeni Turisztikai Egyesület marketing menedzsere és Peter Righi, a Dél-tiroli Turisztikai Menedzserek Szövetségének volt elnöke is. Mindketten izgalmas előadásokon és desztinációfejlesztéssel, illetve termékfejlesztéssel foglalkozó szekcióüléseken hoztak fel jó példákat, és mutattak rá hasznos összefüggésekre.

Peter Righi azt emelte ki, mennyire fontos kiemelni egy-egy desztináció sajátosságait, illetve hitelesen, ezekhez igazodva felépíteni a márkát úgy, hogy piackutatásra alapozva a saját vendégeinket is jól ismerjük. Mindemellett pedig az összefogás, a közös tervezés az, ami képes előrevinni egy desztináció turizmusát.

Werner Zanotti egy konkrét példa, a Brixen Card bevezetésén keresztül elemezte a kártyarendszer előnyeit és hatásait, és a desztináció elmúlt 3 évben elért fejlődését. A jelenlévőknek külön hasznos volt, hogy a szakember a kártyarendszer mögött álló finanszírozási modellt is teljes mélységében ismertette.

A szervező Balaton Best Nonprofit Kft. és a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület arról is gondoskodott, hogy a résztvevők az előadások szünetében is tartalmasan töltsék idejüket, így például Füred egyik felújított nevezetességét, a Vaszary Villa Galériát is megtekinthették.

Forrás: Turizmus.com