Magyar Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetség

Magyar Turisztikai Desztináció Management Szövetség
Magyar Turisztikai Desztináció Management Szövetség

Kapcsolat
Magyar TDM Szövetség

Horváth Viktória - titkár

Tel:+36 30/773-6536
E-mail: info@tdmszovetseg.eu

TDM Szövetség ©
info@tdmszovetseg.eu
All Rights Reserved 2011.

Kedves Látogatóink!

Szeretettel üdvözöljük a Magyar TDM Szövetség, a turisztikai desztináció menedzsment (TDM) szervezetek országos érdekvédelmi szövetségének honlapján!
Helyszínpályázat - XX. Országos TDM konferencia


A Magyar TDM Szövetség pályázatot hirdet a soron következő, őszi XX. Országos TDM konferencia és közgyűlés helyszínének kiválasztására. A rendezvény tervezett időpontja: 2018. november 28-29-30, a pályázati dokumentációt - melyet innen tud letölteni - 2018. szeptember 26. 16.00-ig várjuk az info@tdmszovetseg.eu címre. A pályázás feltételeit itt olvashatja el. 

Kérdés esetén forduljon bizalommal Horváth Viktória titkárhoz, az ismert elérhetőségek egyikén!

Magyar Turisztikai Ügynökség - Kiemelt Partner Lista

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2018. augusztus 27-én tette nyilvánossá a Kiemelt Partner Pályázat nyerteseinek listáját, melyen több TDM szervezet is szerepel, az "Önálló, nemzetközi értékesítéssel is rendelkező, turisztikai szegmenshez kapcsolódó egyéb szolgáltató" kategóriában. A nyertesek listája ezen a linken tekinthető meg. 


Beszámoló a XIX. Országos TDM konferenciáról

A rendezvény képes-videós rövid beszámolója itt található meg. 

A csütörtöki szakmai nap összefoglalását a Turizmus Panoráma cikkében olvashatják. 

Az előadások anyagait folyamatosan töltjük!

Előadások: 

Kovács Anette: márkaépítés a közösségi médiában

Holczer Ágnes: Rajtol a minőségmenedzsment 

Az elkészült minőségmenedzsment szakmai anyag itt tölthető  le, a pontozólap pedig itt található!

Terei-Vígh Krisztina: Gasztor influencer marketing


XIX. Országos TDM Konferencia
2018. május 16-18. Siófok

Regisztráció ezen a linken keresztül, 2018. május 14.12.00-ig lehetséges!

A szakmai és fakultatív programlehetőségek itt tekinthető meg

2018. május 16-18. között Siófok ad otthont a Magyar TDM Szövetség XIX. Országos TDM konferenciájának.

A Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület és a Szövetség együttműködésével szerveződő rendezvény fókuszában ezúttal is a TDM szervezeti rendszer jövője áll, különös tekintettel a kiemelt turisztikai fejlesztési térségekben zajló fejleményekre.

A kétnapos találkozó tematikája a fentiek mellett konkrétan érinti a Balaton Kiemelt Fejlesztési Térség pozícionálását, a leaderré válás folyamatát, az elkészült minőségbiztosítási rendszer bemutatását, valamint a turizmusban rejlő innovációs tartalékok részletezését is. A délután folyamán a legutóbbi konferencián nagy sikerrel zajló Crea©tivity – pódiumbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyes TDM szervezeteknél megvalósított best practiseket hallhatjákk majd az érdeklődők, elsősorban a social media területéről.

A konferencia második napján a már megszokott TDM Agora kerül megrendezésre, 6 előadó várja a résztvevőket: a blogolás, a stroytelling, az utazásszervezés jogi szabályozásának változásaival, a chatbotokkal és a márkaépítéssel kapcsolatosan.

A szokásokhoz híven a rendezvényt megelőző napon, május 16-án 16.30 órától kerül sor a Magyar TDM Szövetség Közgyűlésére.

GDPR workhop TDM szervezetek részére

2018. május 10-én, TDM szervezetekre specializált GDPR workshopot szervezünk! Jelentkezés az info@tdmszovetseg.eu címen lehetségeg, 2018. május 07-ig! Bővebb információt e-mailen küldtünk meg a TDM szervezetek részére. Tisztújítás

2018. február 28-án, megismételt közgyűlés keretei között választotta meg a tagság a Magyar TDM Szövetség új elnökét, valamint elnökségi tagjait, az alábbiak szerint:

Elnök:
Balaton Riviera Turisztikai Egyesület
képviseletében:
Semsei Sándor, elnök

Alelnökök
(az alelnökök választása a 2018. évi soron következő elnökségi ülésen történik)

Elnökségi tagok:

Duna-Gerecse Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.
képviseletében:
Magyarics Gábor, ügyvezető

Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület
képviseletében:
Hoffmann Henrik, alelnök

Móra-Tourist Nonprofit Kft.
képviseletében:
Stampf Mariann, ügyvezető

Kis-Duna mente TDM Nonprofit Kft.
képviseletében:
Gere Ágnes, TDM menedzser

Savaria Turizmus Nonprofit Kft.
képviseletében:
Grünwald Stefánia, ügyvezető

Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület
képviseletében:
Mihály Mariann, TDM menedzser

Az új elnökségnek ezúton kívánunk sok sikert és eredményes munkavégzést!
 
 
 

XVIII. Országos TDM konferencia: 2017. november 30-december 01, Esztergom

A konferencia részletes programja letölthető itt. Regisztráció és szállásfoglalás ezen az oldalon lehetséges, 2017. november 27. 16.00-ig!

A Magyar TDM Szövetség által meghirdetett pályázat eredményeképpen a XVIII. Országos TDM konferenciának Esztergom ad otthont.

Az Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület és a Magyar TDM Szövetség együttműködésével szerveződő rendezvény fókuszában ezúttal is a TDM szervezeti rendszer jövője és a szervezetek működésének az NTS 2030-hoz való illeszkedésének lehetőségei állnak, melyről bővebben a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese, Gajda Tibor is beszél előadásában.

A konferencia első napján (november 30.) betekintést nyerhetünk az esztergomi desztináció kínálatába és a helyi TDM szervezet működésébe, majd ezt követően Semsei Sándor, az MTDMSZ elnöke számol be a TDM szervezeti rendszer jelenéről és jövőjéről.

A tervezett minőségmenedzsment és képzési rendszert Holczer Ágnes turisztikai szakértő prezentálja, aki a 9 különféle, több mint 20 TDM menedzserből álló munkacsoport munkáját, és egyben a feladat elvégzését is koordinálja. A délután folyamán egy interaktív workshop keretei között „Crea(c)tivity” címmel bestpractice pódiumbeszélgetés veszi kezdetét, melyhez a szervezők folyamatosan gyűjtik a bemutatásra kerülő jó gyakorlatokat, és melynek célja az, hogy a fenntarthatóságot biztosító, egyedi TDM szolgáltatásokat ismerjenek meg a résztvevők.

A nap zárásaként a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program TDM szervezeteket érintő részébe nyerhet betekintést a hallgatóság, majd a Magyar Természetjáró Szövetség előadásában szakmai szemmel lehetünk részesei az egyes desztinációkban megvalósuló túra tervezésnek, szervezésnek és promotálásnak.

A pénteki nap (december 01.) TDM AGORA-jában– közkívánatra – a marketing kerül fókuszba, annak széles körű, TDM szervezeteket érintő eszköztárával ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Sajtó:
Turizmus Panorama, 2017. 09.19.
Turizmus Panoráma, 2017. 10.28. 
Turizmus Panoráma: 2017. 11.10. 
Turizmus Panoráma, 2017.11.26. 


A Turizmusfejlesztési stratégia véleményezése

2017. szeptember 27-én a Magyar TDM Szövetség is megküldte a Magyar Turisztikai Ügynökségnek a véleményét a 2030-ig szóló Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiával kapcsolatosan. A levélben olvasható gondolatok szerint a turizmus szervezeti rendszerének átalakítása az egyik legfontosabb stratégiai kérdése az
ágazat fenntartható és sikeres működésének. A stratégiában azonban a helyi TDM-ek szerepének, az átfogóbb szintekkel való együttműködésének formái és keretei teljesen hiányoznak. 

Az MTDMSZ az említett véleményezés mellett csatolta a korábban, a szervezeti rendszer felépítésével kapcsolatos, dr. Bienerth Gusztávnak szóló levelet és javaslatot is.

Amint a véleményezési dokumentum végén is olvasható, a Magyar TDM Szövetség kéri a Magyar Turisztikai Ügynökséget arra, hogy a mellékelt anyagokban szereplő javaslatokat megfontolni szíveskedjen. 


Felhívás Helyszínpályázatra -
Őszi Országos TDM konferencia, 2017. november 29-december 01.

A Magyar TDM Szövetség idén is meghirdeti felhívását a soron következő országos konferencia helyszínére vonatkozóan. A jelentkezéseket kísérlevél és a kitöltött excell tábla csatolásával 2017. október 02.16.00-ig várjuk az info@tdmszovetseg.eu címre!


MTDMSZ Közgyűlés- 2017.szeptember 05. 10.30.

A Magyar TDM SZövetség - elnökségi tag választással és workshoppal összekötött - Közgyűlésrt tartott 2017. szeptember 05-én, Budapesten, a Lurdy Konferencia-és Rendezvényközpontban. 

Az országos szervezet vezetőségébe egyhangú szavazással került be a Kis-Duna Mente TDM Nonprofit Kft., melyet Gere Ágnes TDM menedzser képvisel.
A MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Nonprofit Kft. élén történt személyi változások következtében üresedett meg a poszt június elején, melyet mostantól a 2011-ben alapított helyi szintű TDM szervezet tölt be.

A közgyűlés több, mint 60 résztvevője a választást követően megismerhette a Magyar Turisztikai Ügynökség számára idén tavasszal a FSZT Projektfejlesztési Kft. által folytatott kutatás megállapításait a hazai TDM rendszer helyzetéről. További napirendi pontok között szerepeltek az augusztus 25-én megjelent GINOP 1.3.4-17 kódszámú Turisztikai fejlesztési térségek pozícionálása pályázattal kapcsolatos tudnivalók, az ősszel induló TDM menedzseri képzés és a szervezetek minőségmenedzsment rendszerét végleges formába öntő munkacsoportok megalakítása.


A közgyűlés meghívója itt érhető el. 


XVII. Országos TDM konferencia

2017. május 10-12 között Nagyatádon szervezte meg a Magyar TDM Szövetség és a Nagyatád-Rinyamente Turisztikai Egyesület a XVII: Országos TDM konferenciát.

A programon (melyet itt tölthet le) ezúttal több, mint 80 fő vett részt. Az előadások anyagait és a TDM Agora asztalainak összefoglalóit az alábbiakban találják meg. A fényképeket ezen a linken lehet megtekinteni. 
 
Előadások:

Semsei Sándor: "Egyet hátra, kettőt előre. A TDM szervezeti rendszer jelene és jövője"

Az előadásban meghivatkozott link tartalma itt érhető el.

Semsei Sándor: "Igazi szakemberré válni.."

Németh Andrea: "TDM szervezetek kommunikációja a szaksajtóban. Ne csak csináld, beszélj is róla!"

Pünkösd Márton: "Honnan-hová?"TDM Agora asztalok összefoglalói:
 
Turisztikai Csúcstalálkozó az Utazás Kiállításon

2017. március 03-án 14.00-16.00 óra között kerül megrendezésre a Turisztikai  Csúcstalálkozó a KKVHAZ és a Hungexpo együttműködésében. Az eseményen a Magyar TDM Szövetség is képviselteti magát a kerekasztalnál, két fővel. Jelentkezés és bővebb információ itt található. 


TDM szervezetek tevékenységének értékelése

A Magyar Turisztikai Ügynökség Desztinációfejlesztések Koordinációjáért Felelős Igazgatósága 2017. január 17-én felkérte a Magyar TDM Szövetséget egy, a TDM szervezeteket érintő átfogó értékelésben való együttműködésre. Az általunk elkészített összefoglaló a TDM tevékenység minőségmenedzsmentjének azon szeletével foglalkozik, mely a szervezetekben zajló minél magasabb színvonalú szakmai munkára ösztönzi a szereplőket. Az itt megtekinthető anyagban - a kérésnek megfelelően - a stratégiai tervezés, a szervezeti fenntarthatóság, a marketing tevékenység, a humánmenedzsment, a termék- és projektmenedzsment, az információmenedzsment, és a turisztikai kutatások folyamatainak tárgyszerű vizsgálatára összpontosítottunk és ennek komplex értékelő rendszerével foglalkoztunk


Szakmai workshop - 2017. január 20. 


A Magyar TDM Szövetség január 20-ra, péntek délutánra tájékoztató és tájékozódó workshopra hívta a hazai TDM szervezeteket. A nem csak tagszervezeteknek meghirdetett eseményen 43 szervezet majd hetven vezetője és munkatársa vett részt, ami az aktív regisztrált szervezetek felét jelenti. A szakmai workshop beszámolóját itt tekintheti meg. 

A 2017. január 9-én folytatott megbeszélésen a Magyar Turisztikai Ügynökség felvázolta azon szándékát, hogy a 2016. évi CLVI. törvényben megfogalmazott állami feladatok kapcsán Magyarország turisztikai térségeit (desztinációit) meghatározó munkában a Magyar TDM Szövetséget tekinti szakmai partnerének. A közös munka induló állomásaként a MTÜ Desztinációfejlesztések Koordinációjáért Felelős Igazgatóságának munkatársai összeállítottak egy előzetes listát olyan – jellemzően – statisztikai mutatókról, melyek alapján az egyes turisztikai fogadóterületek vélhetően elhatárolhatók egymástól.
Az ajánlást a Magyar TDM Szövetség áttanulmányozta, tovább részletezte, melynek eredményét jelen dokumentum foglalja össze

 
 Regisztrált TDM-ek 

2016 decemberéig 98 TDM szervezet regisztrált sikeresen. A 11 térségi és 87 helyi szervezet közül - a Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása szerint - eddig 3 regisztrációs szám került törlésre, információink szerint további egy szervezet jelenleg végelszámolás alatt van. Jelenleg tehát 94 TDM szervezet működik Magyarországon.A regisztrált TDM-ek hivatalos listáját ezen a linken találhatja meg. 


GINOP-TDM pályázat aktualitásai

 Az 1859/2016. (XII.27.) számú Kormányhatározatban foglaltak értelmében "Hatályát veszítette" az 1006/2016. (I.18) Kormányhatározat GINOP-1.3.4-15 kódszámú pályázatra vonatkozó része. 
 
A hírrel kapcsolatos információ: a Magyar TDM Szövetség decemberben megkezdte a tárgyalásokat a Magyar Turisztikai Ügynökség két vezérigazgató-helyettesével, valamint a Desztináció-fejlesztések Koordinációjáért Felelős Igazgatójával.

A megbeszélésen megerősítést nyert, hogy az MTÜ a térségi TDM-ek létrejöttét kívánja ösztönözni. Egyértelművé tették azt is, hogy a helyi szervezetek csak akkor számíthatnak támogatásra a várhatóan 2017. II. negyedévében kiírásra kerülő 4 mrd Ft-os pályázatból, ha csatlakoznak valamely térséghez. A térségek kijelölésébe az eddigiek alapján úgy tűnik, be kívánják vonni a szövetséget is. Az ezzel kapcsolatos egyeztetések a jövő héten kezdődnek.
Ahogy korábbi levelünkben jeleztük, az MTÜ megerősítette, hogy a térségi szervezetekben meghatározó szerepet fognak játszani a helyi szervezetek, ezért rendkívül fontos, hogy helyi szinten elkezdődjön a gondolkodás arról, hogy ki milyen térségi együttműködést lát reálisan megvalósíthatónak a területén, illetve mely szervezetekkel tudna közös stratégia mentén dolgozni!

A szövetség elnöksége a jövőben is fontosnak tartja a párbeszéd folytatását a kormányzattal, szakmai kérdésekben együttműködik az MTÜ-vel, s ezzel egyidőben keresi a megváltozott helyzetben is a TDM 2.0-ban felvázolt és a tagság által elfogadott szervezeti rendszer értékeinek megőrzését és megerősítését segítő megoldásokat. Ennek érdekében szorosabbra kívánja fűzni kapcsolatait a szakmai szervezetekkel és az önkormányzati összefogásokkal is.
 
  
Aktuális állásajánlat:
a Hajdúszoboszló TDM  keres TDM menedzsert.
A pályázati felhívás a pozíció betöltésére az alábbi oldalon tekinthető!

Írottkő Naturparkért Egyesület TDM menedzsert keres
A pályázati felhívás a pozíció betöltésére itt tekinthető!

 

XVI. Országos TDM Konferencia -

2016. november 30-december 02. között Mórahalom adott helyszínt a XVI. Országos TDM konferenciának és közgyűlésnek. A rendezvény programja itt tekinthető meg. A konferenciáról kiváló összefoglalást adnak a következő sajtócikkek: Intenzív TDM tanácskozás Mórahalmon és A turizmusirányítás átszerv ezése nem hagyja érintetlenül a TDM szervezetek rendszerét sem.

 
Az eseménnyel kapcsolatos további sajtóhírek az alábbi linkeken érhetőek el:


További híreink:

Hogyan válik tuisztikai termékké egy múzeum? - 
Ez a kérdés állt a fókuszában annak a tanácskozásnak, amelyet november 9-én közösen szervezett a Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar TDM Szövetség a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

A workshop rövid beszámolója az alábbi linken érhető el!

2016. május 19-20 között Székesfehérvár adott otthont a XV. Országos TDM konferenciának
 

A konferencia programja megtekinthető itt

Az előadások az alábbi linkeken érhetőek el: 

A magyar turisztikai intézményrendszer átalakulását elősegítő, a TDM szervezetek működési körülményeit javító, szakmai tevékenységét támogató szándékkal 2011. január 28-án, az esztergomi alakulóülésen 16 TDM szervezet összefogásával létrejött a Magyar TDM Szövetség. A tagi reprezentáltság azóta folyamatosan meghaladja az 50%-ot, a csatlakozott TDM-ek száma immáron 50 fölé emelkedett.

A TDM Szövetség kiemelt céljaként fontos szerepet kap a TDM szervezetek szakmai- és érdekképviselete, az aktív szakmai közreműködés a nemzeti marketing és turizmuspolitika, a turizmust érintő jogi- és közgazdasági szabályozás kialakításában, a TDM szemléletmód képviselete és terjesztése, valamint a nemzeti turisztikai szervekkel való együttműködés.

Az alapító tagok a Szövetség elnökének egyöntetűen Balogh Károlyt, a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület TDM menedzserét választották meg, aki a tisztújításig meghatározó szerepet töltött be a Szövetség életében. Az elnöki teendőket 2014 júniusától Semsei Sándor, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület elnöke látja el. Az országos egyesület székhelyéül Gárdony szolgál.

A Magyar TDM Szövetség jelentős szakmai partnereként tekint a Nemzetgazdasági Minisztériumra, amely tevékenységéhez tartozik többek között a TDM szervezetek szakmai regisztrációja. A regisztráció feltételrendszere, illetve a regisztrált TDM szervezetek listája a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján érhető el.
 

Legfrissebb híreink

«« « 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 » »»