Magyar Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetség

Magyar Turisztikai Desztináció Management Szövetség
Magyar Turisztikai Desztináció Management Szövetség

Kapcsolat
Magyar TDM Szövetség

Horváth Viktória - titkár

Tel:+36 30/773-6536
E-mail: info@tdmszovetseg.eu

TDM Szövetség ©
info@tdmszovetseg.eu
All Rights Reserved 2011.

Kedves Látogatóink!

Szeretettel üdvözöljük a Magyar TDM Szövetség, a turisztikai desztináció menedzsment (TDM) szervezetek országos érdekvédelmi szövetségének honlapján!

XXI. Országos TDM konferencia
2019. május 08-10. 
Baja

A Bajai Turisztikai Nonprofit Kft. és a Magyar TDM Szövetség együttes szervezésében megvalósuló konferencia 3 napja alatt a résztvevőknek nívós szakmai - best practisek délutánja, előadások, pódiumbeszélgetés, közgyűlés - és fakultatív programokon -bor-, és pálinkakstoló, városnéző kisvonat, hajókázás, turisztikai kvíz, városimereti bolyongás - volt lehetőségük részt venni. 

A rendezvény összefoglalója ITT található meg, a rendezvény programja INNEN tölthető le.

regisztrációs felület 2019. május 06. 16.00 óráig állt nyitva az érdeklődők részére. 

Képgaléria: 

Koprivanacz Kristóf fotói - turizmus.com
Makula László fotói  - Kvantitás Bt., Magyar TDM Szövetség pártoló tagja

Előadások:

Schäfer Andrea – ügyvezető, Bajai Turisztikai Nonprofit Kft.
Semsei Sándor - elnök, Magyar TDM Szövetség (feltöltés alatt)
Szabó Áron - igazgató, MTÜ 
Csáki Béla - ügyvezető, Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nkft.


 

27. Évadnyitó Turizmus és Díjátadó Gála

2019. február 01-jén került sor a Turizmus Kft. rendezvényére, melyen az idei évben Stampf Mariann, a Móra-Tourist Kft. ügyvezetője nyerte el az "Év TDM szakembere" díjat! Az "Év legbefolyásosabb személye a turizmusban" és a "TOP 10 fiatal" között további 5 TDM szervezetnél dolgozó menedzser/elnök/ügyvezető kapott helyet. Gratulálunk Haller Ferencnek, Kiss Lászlónak, H. Horváth Orsolyának, Komoróczki Aliznak és Semsei Sándornak!


Stratégiai workshop - 2019. február 01. 


Az elmúlt években a TDM szervezeti rendszer jelentős változásokon ment keresztül: megváltoztak a külső környezeti, jogszabályi, intézményi feltételek beszűkültek az addig megszokott források, megszűntek bizonyos pályázati lehetőségek. Mindehhez csak akkor tudunk sikeresen alkalmazkodni, amennyiben MI is lépést tartunk a változásokkal.

Ennek érdekében 2019. február 01-jén a Magyar TDM Szövetség Stratégiai workshopot hirdetett tagsága körében. Az aktív részvételt a közös együtt gondolkodás jellemezte. Kulcsszóként elhangzott az egyéni szerepvállalás, a minőségmenedzsment, az egységes, koherens és jól komunikált jövőkép és stratégia, valamint a kulcsemberek bevonása is. További részletek hamarosan!


XX. Országos TDM konferencia
Tata, 2018. november 28-30.

2018. november 28-30. között szervezte meg a Magyar TDM Szövetség a soron következő, jubileumi TDM konferenciáját, együttműködésben a Tata és Környéke Turisztikai Egyesülettel, valamint a Duna-Gerecse Nonprofit Kft.-vel.

A kétnapos találkozó tematikája a fentiek mellett érintette a turizmusban rejlő tartalékok minél előnyösebb kihasználását, a változás-és stratégiai menedzsment jelentőségét, kitérve az MTDMSZ által, nemrég elindított Stratégiai menedzsment tréning eddigi tapasztalataira. A csütörtöki nap délutánján pódiumbeszélgetésekre került sor: a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, a Magyar Fürdőszövetség, a Tatai Városkapu Zrt. és Szarvas Város Polgármesteri Hivatalának képviselőit kérdeztük. 

A konferencia második napján aktuális témákat helyeztünk előtérbe: a kulturális turisztikai attrakciók buktatóira hívtuk fel a figyelmet, tanácsot adtunk a „Hogyan kerüljünk be ingyenesen a sajtóba” témakörben, meghallgattuk, hogy tudjuk növelni a website látogatottságát és a képek, videők közösségi oldalakon való felhasználásáról is hasznos tanácsot kaptunk.

A szokásokhoz híven a rendezvényt megelőző napon, november 28-án 16.30 órától került sor a Magyar TDM Szövetség Közgyűlésére.

Sajtóhírek:


Közgyűlés - Turizmus.com, 2019. november 28
Konferencia - Turizmus.com, 2019. november 29. 

Előadások:

Dr. Princzinger Péter - Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány
Dr. Ludvigh Károly - Stratego Kft. 
Holczer Ágnes - HONifo Kft. 
Kedves Csaba - Innotime Hungary Kft. 
Lévai Richárd - RG Studio
Nebojsa Damjanovich - Senpai Consulting Kft. 

Képek a szakmai programokról:

Makula László képei
Tata és Környéke Turisztikai Egyesület képei

Regisztráció:

Részletes program ITT található, a jelentkezés és szállásfoglalás 2018. november 26. 16.00-ig ezen a LINKEN érhető el. 


Stratégiai menedzsment tréning
- emelt szintű képzés (nem csak) desztináció menedzsereknek


A Magyar TDM Szövetség mintegy egy éves előkészítő munka eredményeként ezúton hirdeti meg emelt szintű stratégiai menedzser tréningjét – nem csak TDM menedzsereknek. 

A 7 hónapon át tartó, 15 alkalmat felölelő szakmai tréningsorozat azoknak szól, akik mindenki számára érthető és világos stratégiai célokat szeretnének megfogalmazni és elfogadtatni azokat szervezetük tagjaival, szeretnének másokat is bevonni munkájukba, érvényre szeretnék juttatni saját meggyőződésüket, motiválni szeretnék munkatársaikat, aktivizálni szeretnék tagságukat, vagy éppen meg szeretnék győzni önkormányzataikat a változások szükségességéről – a kiszámíthatóbb finanszírozás, az egységesebb fellépés, a hatékonyabb termékfejlesztési és piaci munka érdekében.

A képzés és a közös munka eredményeképpen a résztvevők olyan, magabiztos szakmai ismeretekkel és vezetői készségekkel felvértezett „leader”-ekké fejleszthetik magukat, akik stratégiai szemléletük révén, legitim és autonóm módon képesek szervezeteket irányítani - az élet bármely területén. Ennek érdekében a résztvevők menedzseri munkájukhoz ott kapnak segítséget, támogatást, ötleteket, megoldásokat, ahol ők maguk leginkább szükségesnek látják és érzik azt. Ez kiterjedhet a szakmai ismeretek mellett önismeretük elmélyítésére, mások, a partnerek „besorolására”, a helyzetek, az emberi játszmák felismerésére, megértésére és kezelésére, illetve a kapcsolatok folyamatban, rendszerben való érzékelésére és működtetésére. Módszertanilag az általános tréning-anyagon és -élményeken túl cél a gyakorlatiasság, a személyre-szabottság, az egyéni tapasztalatok megosztása és az egymástól való tanulás.
 
 
A képzés különlegessége és külön értéke, hogy a résztvevők mindegyike személyes coachot kap maga mellé a képzés teljes időszakában. A résztvevők a képzés egyes alkalmai közötti időben sem maradnak egyedül a problémáikkal, hanem folyamatos támogatást kapnak heti rendszerességű, skype-on keresztüli konzultációk formájában.

A képzés 2018. októberében indul és 2019. áprilisában ér véget.

Fktv. szerinti engedély szám:E-001521/2016/D001

A teljes képzés ára:
MTDMSZ tagoknak: 390.000 Ft
Külsős jelentkezőknek: 450.000 Ft

RUGALMAS fizetési feltételek - a lehetőségről kérjük, érdeklődjön a Szövetség titkáránál!


Az első részlet befizetésének határideje 2018. okt. 19., a második részlet ütemezése, amennyiben nem él a rugalmas lehetőséggel: 2018. január 05-ig.

A képzés díja tartalmazza a bentlakásos napokon és a terepgyakorlaton a szállás árát (összesen 3 éjszaka). Az ellátást a tréningek napjain minden résztvevő külön fizeti.

A képzés vizsgával zárul, melynek erdeményes letételének feltétele, hogy a megadott óraszámhoz képest a hiányzások aránya nem haladja meg a 30%-ot. Sikeres vizsga esetén a résztvevők a képzés elvégzéséről tanúsítványt kapnak.

A képzési tájékoztató, benne az ügyfélszolgálat elérhetőségével letölthető INNEN, a jelentkezési lap ITT található meg, az ütemterv pedig ITT tekinthető meg 


Kérdés esetén, kérjük keresse a Magyar TDM Szövetség titkárát, Horváth Viktóriát az info@tdmszovetseg.eu e-mail címen, vagy a 06/30-77-36-536-os telefonszámon!Helyszínpályázat - XX. Országos TDM konferencia

U
PDATE: a 2018. októbere 03-i elnökségi ülésen születik döntés a helyszínről

LEJÁRT a határidő:

A Magyar TDM Szövetség pályázatot hirdet a soron következő, őszi XX. Országos TDM konferencia és közgyűlés helyszínének kiválasztására. A rendezvény tervezett időpontja: 2018. november 28-29-30, a pályázati dokumentációt - melyet innen tud letölteni - 2018. szeptember 26. 16.00-ig várjuk az info@tdmszovetseg.eu címre. A pályázás feltételeit itt olvashatja el. 

Kérdés esetén forduljon bizalommal Horváth Viktória titkárhoz, az ismert elérhetőségek egyikén!

Magyar Turisztikai Ügynökség - Kiemelt Partner Lista

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2018. augusztus 27-én tette nyilvánossá a Kiemelt Partner Pályázat nyerteseinek listáját, melyen több TDM szervezet is szerepel, az "Önálló, nemzetközi értékesítéssel is rendelkező, turisztikai szegmenshez kapcsolódó egyéb szolgáltató" kategóriában. A nyertesek listája ezen a linken tekinthető meg. 


Beszámoló a XIX. Országos TDM konferenciáról

A rendezvény képes-videós rövid beszámolója itt található meg. 

A csütörtöki szakmai nap összefoglalását a Turizmus Panoráma cikkében olvashatják. 

Az előadások anyagait folyamatosan töltjük!

Előadások: 

Kovács Anette: márkaépítés a közösségi médiában

Holczer Ágnes: Rajtol a minőségmenedzsment 

Az elkészült minőségmenedzsment szakmai anyag itt tölthető  le, a pontozólap pedig itt található!

Terei-Vígh Krisztina: Gasztor influencer marketing


XIX. Országos TDM Konferencia
2018. május 16-18. Siófok

Regisztráció ezen a linken keresztül, 2018. május 14.12.00-ig lehetséges!

A szakmai és fakultatív programlehetőségek itt tekinthető meg

2018. május 16-18. között Siófok ad otthont a Magyar TDM Szövetség XIX. Országos TDM konferenciájának.

A Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület és a Szövetség együttműködésével szerveződő rendezvény fókuszában ezúttal is a TDM szervezeti rendszer jövője áll, különös tekintettel a kiemelt turisztikai fejlesztési térségekben zajló fejleményekre.

A kétnapos találkozó tematikája a fentiek mellett konkrétan érinti a Balaton Kiemelt Fejlesztési Térség pozícionálását, a leaderré válás folyamatát, az elkészült minőségbiztosítási rendszer bemutatását, valamint a turizmusban rejlő innovációs tartalékok részletezését is. A délután folyamán a legutóbbi konferencián nagy sikerrel zajló Crea©tivity – pódiumbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyes TDM szervezeteknél megvalósított best practiseket hallhatjákk majd az érdeklődők, elsősorban a social media területéről.

A konferencia második napján a már megszokott TDM Agora kerül megrendezésre, 6 előadó várja a résztvevőket: a blogolás, a stroytelling, az utazásszervezés jogi szabályozásának változásaival, a chatbotokkal és a márkaépítéssel kapcsolatosan.

A szokásokhoz híven a rendezvényt megelőző napon, május 16-án 16.30 órától kerül sor a Magyar TDM Szövetség Közgyűlésére.

GDPR workhop TDM szervezetek részére

2018. május 10-én, TDM szervezetekre specializált GDPR workshopot szervezünk! Jelentkezés az info@tdmszovetseg.eu címen lehetségeg, 2018. május 07-ig! Bővebb információt e-mailen küldtünk meg a TDM szervezetek részére. Tisztújítás

2018. február 28-án, megismételt közgyűlés keretei között választotta meg a tagság a Magyar TDM Szövetség új elnökét, valamint elnökségi tagjait, az alábbiak szerint:

Elnök:
Balaton Riviera Turisztikai Egyesület
képviseletében:
Semsei Sándor, elnök

Alelnökök
(az alelnökök választása a 2018. évi soron következő elnökségi ülésen történik)

Elnökségi tagok:

Duna-Gerecse Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.
képviseletében:
Magyarics Gábor, ügyvezető

Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület
képviseletében:
Hoffmann Henrik, alelnök

Móra-Tourist Nonprofit Kft.
képviseletében:
Stampf Mariann, ügyvezető

Kis-Duna mente TDM Nonprofit Kft.
képviseletében:
Gere Ágnes, TDM menedzser

Savaria Turizmus Nonprofit Kft.
képviseletében:
Grünwald Stefánia, ügyvezető

Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület
képviseletében:
Mihály Mariann, TDM menedzser

Az új elnökségnek ezúton kívánunk sok sikert és eredményes munkavégzést!
 
 
 

XVIII. Országos TDM konferencia: 2017. november 30-december 01, Esztergom

A konferencia részletes programja letölthető itt. Regisztráció és szállásfoglalás ezen az oldalon lehetséges, 2017. november 27. 16.00-ig!

A Magyar TDM Szövetség által meghirdetett pályázat eredményeképpen a XVIII. Országos TDM konferenciának Esztergom ad otthont.

Az Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület és a Magyar TDM Szövetség együttműködésével szerveződő rendezvény fókuszában ezúttal is a TDM szervezeti rendszer jövője és a szervezetek működésének az NTS 2030-hoz való illeszkedésének lehetőségei állnak, melyről bővebben a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese, Gajda Tibor is beszél előadásában.

A konferencia első napján (november 30.) betekintést nyerhetünk az esztergomi desztináció kínálatába és a helyi TDM szervezet működésébe, majd ezt követően Semsei Sándor, az MTDMSZ elnöke számol be a TDM szervezeti rendszer jelenéről és jövőjéről.

A tervezett minőségmenedzsment és képzési rendszert Holczer Ágnes turisztikai szakértő prezentálja, aki a 9 különféle, több mint 20 TDM menedzserből álló munkacsoport munkáját, és egyben a feladat elvégzését is koordinálja. A délután folyamán egy interaktív workshop keretei között „Crea(c)tivity” címmel bestpractice pódiumbeszélgetés veszi kezdetét, melyhez a szervezők folyamatosan gyűjtik a bemutatásra kerülő jó gyakorlatokat, és melynek célja az, hogy a fenntarthatóságot biztosító, egyedi TDM szolgáltatásokat ismerjenek meg a résztvevők.

A nap zárásaként a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program TDM szervezeteket érintő részébe nyerhet betekintést a hallgatóság, majd a Magyar Természetjáró Szövetség előadásában szakmai szemmel lehetünk részesei az egyes desztinációkban megvalósuló túra tervezésnek, szervezésnek és promotálásnak.

A pénteki nap (december 01.) TDM AGORA-jában– közkívánatra – a marketing kerül fókuszba, annak széles körű, TDM szervezeteket érintő eszköztárával ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Sajtó:
Turizmus Panorama, 2017. 09.19.
Turizmus Panoráma, 2017. 10.28. 
Turizmus Panoráma: 2017. 11.10. 
Turizmus Panoráma, 2017.11.26. 


A Turizmusfejlesztési stratégia véleményezése

2017. szeptember 27-én a Magyar TDM Szövetség is megküldte a Magyar Turisztikai Ügynökségnek a véleményét a 2030-ig szóló Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiával kapcsolatosan. A levélben olvasható gondolatok szerint a turizmus szervezeti rendszerének átalakítása az egyik legfontosabb stratégiai kérdése az
ágazat fenntartható és sikeres működésének. A stratégiában azonban a helyi TDM-ek szerepének, az átfogóbb szintekkel való együttműködésének formái és keretei teljesen hiányoznak. 

Az MTDMSZ az említett véleményezés mellett csatolta a korábban, a szervezeti rendszer felépítésével kapcsolatos, dr. Bienerth Gusztávnak szóló levelet és javaslatot is.

Amint a véleményezési dokumentum végén is olvasható, a Magyar TDM Szövetség kéri a Magyar Turisztikai Ügynökséget arra, hogy a mellékelt anyagokban szereplő javaslatokat megfontolni szíveskedjen. 


Felhívás Helyszínpályázatra -
Őszi Országos TDM konferencia, 2017. november 29-december 01.

A Magyar TDM Szövetség idén is meghirdeti felhívását a soron következő országos konferencia helyszínére vonatkozóan. A jelentkezéseket kísérlevél és a kitöltött excell tábla csatolásával 2017. október 02.16.00-ig várjuk az info@tdmszovetseg.eu címre!


MTDMSZ Közgyűlés- 2017.szeptember 05. 10.30.

A Magyar TDM SZövetség - elnökségi tag választással és workshoppal összekötött - Közgyűlésrt tartott 2017. szeptember 05-én, Budapesten, a Lurdy Konferencia-és Rendezvényközpontban. 

Az országos szervezet vezetőségébe egyhangú szavazással került be a Kis-Duna Mente TDM Nonprofit Kft., melyet Gere Ágnes TDM menedzser képvisel.
A MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Nonprofit Kft. élén történt személyi változások következtében üresedett meg a poszt június elején, melyet mostantól a 2011-ben alapított helyi szintű TDM szervezet tölt be.

A közgyűlés több, mint 60 résztvevője a választást követően megismerhette a Magyar Turisztikai Ügynökség számára idén tavasszal a FSZT Projektfejlesztési Kft. által folytatott kutatás megállapításait a hazai TDM rendszer helyzetéről. További napirendi pontok között szerepeltek az augusztus 25-én megjelent GINOP 1.3.4-17 kódszámú Turisztikai fejlesztési térségek pozícionálása pályázattal kapcsolatos tudnivalók, az ősszel induló TDM menedzseri képzés és a szervezetek minőségmenedzsment rendszerét végleges formába öntő munkacsoportok megalakítása.


A közgyűlés meghívója itt érhető el. 


XVII. Országos TDM konferencia

2017. május 10-12 között Nagyatádon szervezte meg a Magyar TDM Szövetség és a Nagyatád-Rinyamente Turisztikai Egyesület a XVII: Országos TDM konferenciát.

A programon (melyet itt tölthet le) ezúttal több, mint 80 fő vett részt. Az előadások anyagait és a TDM Agora asztalainak összefoglalóit az alábbiakban találják meg. A fényképeket ezen a linken lehet megtekinteni. 
 
Előadások:

Semsei Sándor: "Egyet hátra, kettőt előre. A TDM szervezeti rendszer jelene és jövője"

Az előadásban meghivatkozott link tartalma itt érhető el.

Semsei Sándor: "Igazi szakemberré válni.."

Németh Andrea: "TDM szervezetek kommunikációja a szaksajtóban. Ne csak csináld, beszélj is róla!"

Pünkösd Márton: "Honnan-hová?"TDM Agora asztalok összefoglalói:
 
Turisztikai Csúcstalálkozó az Utazás Kiállításon

2017. március 03-án 14.00-16.00 óra között kerül megrendezésre a Turisztikai  Csúcstalálkozó a KKVHAZ és a Hungexpo együttműködésében. Az eseményen a Magyar TDM Szövetség is képviselteti magát a kerekasztalnál, két fővel. Jelentkezés és bővebb információ itt található. 


TDM szervezetek tevékenységének értékelése

A Magyar Turisztikai Ügynökség Desztinációfejlesztések Koordinációjáért Felelős Igazgatósága 2017. január 17-én felkérte a Magyar TDM Szövetséget egy, a TDM szervezeteket érintő átfogó értékelésben való együttműködésre. Az általunk elkészített összefoglaló a TDM tevékenység minőségmenedzsmentjének azon szeletével foglalkozik, mely a szervezetekben zajló minél magasabb színvonalú szakmai munkára ösztönzi a szereplőket. Az itt megtekinthető anyagban - a kérésnek megfelelően - a stratégiai tervezés, a szervezeti fenntarthatóság, a marketing tevékenység, a humánmenedzsment, a termék- és projektmenedzsment, az információmenedzsment, és a turisztikai kutatások folyamatainak tárgyszerű vizsgálatára összpontosítottunk és ennek komplex értékelő rendszerével foglalkoztunk


Szakmai workshop - 2017. január 20. 


A Magyar TDM Szövetség január 20-ra, péntek délutánra tájékoztató és tájékozódó workshopra hívta a hazai TDM szervezeteket. A nem csak tagszervezeteknek meghirdetett eseményen 43 szervezet majd hetven vezetője és munkatársa vett részt, ami az aktív regisztrált szervezetek felét jelenti. A szakmai workshop beszámolóját itt tekintheti meg. 

A 2017. január 9-én folytatott megbeszélésen a Magyar Turisztikai Ügynökség felvázolta azon szándékát, hogy a 2016. évi CLVI. törvényben megfogalmazott állami feladatok kapcsán Magyarország turisztikai térségeit (desztinációit) meghatározó munkában a Magyar TDM Szövetséget tekinti szakmai partnerének. A közös munka induló állomásaként a MTÜ Desztinációfejlesztések Koordinációjáért Felelős Igazgatóságának munkatársai összeállítottak egy előzetes listát olyan – jellemzően – statisztikai mutatókról, melyek alapján az egyes turisztikai fogadóterületek vélhetően elhatárolhatók egymástól.
Az ajánlást a Magyar TDM Szövetség áttanulmányozta, tovább részletezte, melynek eredményét jelen dokumentum foglalja össze

 
 Regisztrált TDM-ek 

2016 decemberéig 98 TDM szervezet regisztrált sikeresen. A 11 térségi és 87 helyi szervezet közül - a Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása szerint - eddig 3 regisztrációs szám került törlésre, információink szerint további egy szervezet jelenleg végelszámolás alatt van. Jelenleg tehát 94 TDM szervezet működik Magyarországon.A regisztrált TDM-ek hivatalos listáját ezen a linken találhatja meg. 


GINOP-TDM pályázat aktualitásai

 Az 1859/2016. (XII.27.) számú Kormányhatározatban foglaltak értelmében "Hatályát veszítette" az 1006/2016. (I.18) Kormányhatározat GINOP-1.3.4-15 kódszámú pályázatra vonatkozó része. 
 
A hírrel kapcsolatos információ: a Magyar TDM Szövetség decemberben megkezdte a tárgyalásokat a Magyar Turisztikai Ügynökség két vezérigazgató-helyettesével, valamint a Desztináció-fejlesztések Koordinációjáért Felelős Igazgatójával.

A megbeszélésen megerősítést nyert, hogy az MTÜ a térségi TDM-ek létrejöttét kívánja ösztönözni. Egyértelművé tették azt is, hogy a helyi szervezetek csak akkor számíthatnak támogatásra a várhatóan 2017. II. negyedévében kiírásra kerülő 4 mrd Ft-os pályázatból, ha csatlakoznak valamely térséghez. A térségek kijelölésébe az eddigiek alapján úgy tűnik, be kívánják vonni a szövetséget is. Az ezzel kapcsolatos egyeztetések a jövő héten kezdődnek.
Ahogy korábbi levelünkben jeleztük, az MTÜ megerősítette, hogy a térségi szervezetekben meghatározó szerepet fognak játszani a helyi szervezetek, ezért rendkívül fontos, hogy helyi szinten elkezdődjön a gondolkodás arról, hogy ki milyen térségi együttműködést lát reálisan megvalósíthatónak a területén, illetve mely szervezetekkel tudna közös stratégia mentén dolgozni!

A szövetség elnöksége a jövőben is fontosnak tartja a párbeszéd folytatását a kormányzattal, szakmai kérdésekben együttműködik az MTÜ-vel, s ezzel egyidőben keresi a megváltozott helyzetben is a TDM 2.0-ban felvázolt és a tagság által elfogadott szervezeti rendszer értékeinek megőrzését és megerősítését segítő megoldásokat. Ennek érdekében szorosabbra kívánja fűzni kapcsolatait a szakmai szervezetekkel és az önkormányzati összefogásokkal is.
 
  
Aktuális állásajánlat:
a Hajdúszoboszló TDM  keres TDM menedzsert.
A pályázati felhívás a pozíció betöltésére az alábbi oldalon tekinthető!

Írottkő Naturparkért Egyesület TDM menedzsert keres
A pályázati felhívás a pozíció betöltésére itt tekinthető!

 

XVI. Országos TDM Konferencia -

2016. november 30-december 02. között Mórahalom adott helyszínt a XVI. Országos TDM konferenciának és közgyűlésnek. A rendezvény programja itt tekinthető meg. A konferenciáról kiváló összefoglalást adnak a következő sajtócikkek: Intenzív TDM tanácskozás Mórahalmon és A turizmusirányítás átszerv ezése nem hagyja érintetlenül a TDM szervezetek rendszerét sem.

 
Az eseménnyel kapcsolatos további sajtóhírek az alábbi linkeken érhetőek el:


További híreink:

Hogyan válik tuisztikai termékké egy múzeum? - 
Ez a kérdés állt a fókuszában annak a tanácskozásnak, amelyet november 9-én közösen szervezett a Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar TDM Szövetség a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

A workshop rövid beszámolója az alábbi linken érhető el!

2016. május 19-20 között Székesfehérvár adott otthont a XV. Országos TDM konferenciának
 

A konferencia programja megtekinthető itt

Az előadások az alábbi linkeken érhetőek el: 

A magyar turisztikai intézményrendszer átalakulását elősegítő, a TDM szervezetek működési körülményeit javító, szakmai tevékenységét támogató szándékkal 2011. január 28-án, az esztergomi alakulóülésen 16 TDM szervezet összefogásával létrejött a Magyar TDM Szövetség. A tagi reprezentáltság azóta folyamatosan meghaladja az 50%-ot, a csatlakozott TDM-ek száma immáron 50 fölé emelkedett.

A TDM Szövetség kiemelt céljaként fontos szerepet kap a TDM szervezetek szakmai- és érdekképviselete, az aktív szakmai közreműködés a nemzeti marketing és turizmuspolitika, a turizmust érintő jogi- és közgazdasági szabályozás kialakításában, a TDM szemléletmód képviselete és terjesztése, valamint a nemzeti turisztikai szervekkel való együttműködés.

Az alapító tagok a Szövetség elnökének egyöntetűen Balogh Károlyt, a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület TDM menedzserét választották meg, aki a tisztújításig meghatározó szerepet töltött be a Szövetség életében. Az elnöki teendőket 2014 júniusától Semsei Sándor, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület elnöke látja el. Az országos egyesület székhelyéül Gárdony szolgál.

A Magyar TDM Szövetség jelentős szakmai partnereként tekint a Nemzetgazdasági Minisztériumra, amely tevékenységéhez tartozik többek között a TDM szervezetek szakmai regisztrációja. A regisztráció feltételrendszere, illetve a regisztrált TDM szervezetek listája a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján érhető el.
 
«« « 41 42 43 44 45 [46] 47 » »»