Magyar Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetség

Magyar Turisztikai Desztináció Management Szövetség
Magyar Turisztikai Desztináció Management Szövetség

Kapcsolat
Magyar TDM Szövetség

Horváth Viktória - titkár

Tel:+36 30/773-6536
E-mail: info@tdmszovetseg.eu

TDM Szövetség ©
info@tdmszovetseg.eu
All Rights Reserved 2011.

Kedves Látogatóink!

Szeretettel üdvözöljük a Magyar TDM Szövetség, a turisztikai desztináció menedzsment (TDM) szervezetek országos érdekvédelmi szövetségének honlapján!
XVII. Országos TDM konferencia
A Magyar TDM Szövetség soron következő konferenciáját 2017. május 10-12. között Nagyatádon, a Nagyatádi Kulturális Központban szervezi meg a Nagyatád-Rinyamente TDM Egyesülettel együttműködésben. Részletes program hamarosan!


Turisztikai Csúcstalálkozó az Utazás Kiállításon

2017. március 03-án 14.00-16.00 óra között kerül megrendezésre a Turisztikai  Csúcstalálkozó a KKVHAZ és a Hungexpo együttműködésében. Az eseményen a Magyar TDM Szövetség is képviselteti magát a kerekasztalnál, két fővel. Jelentkezés és bővebb információ itt található. 


TDM szervezetek tevékenységének értékelése

A Magyar Turisztikai Ügynökség Desztinációfejlesztések Koordinációjáért Felelős Igazgatósága 2017. január 17-én felkérte a Magyar TDM Szövetséget egy, a TDM szervezeteket érintő átfogó értékelésben való együttműködésre. Az általunk elkészített összefoglaló a TDM tevékenység minőségmenedzsmentjének azon szeletével foglalkozik, mely a szervezetekben zajló minél magasabb színvonalú szakmai munkára ösztönzi a szereplőket. Az itt megtekinthető anyagban - a kérésnek megfelelően - a stratégiai tervezés, a szervezeti fenntarthatóság, a marketing tevékenység, a humánmenedzsment, a termék- és projektmenedzsment, az információmenedzsment, és a turisztikai kutatások folyamatainak tárgyszerű vizsgálatára összpontosítottunk és ennek komplex értékelő rendszerével foglalkoztunk


Szakmai workshop - 2017. január 20. 


A Magyar TDM Szövetség január 20-ra, péntek délutánra tájékoztató és tájékozódó workshopra hívta a hazai TDM szervezeteket. A nem csak tagszervezeteknek meghirdetett eseményen 43 szervezet majd hetven vezetője és munkatársa vett részt, ami az aktív regisztrált szervezetek felét jelenti. A szakmai workshop beszámolóját itt tekintheti meg. 

A 2017. január 9-én folytatott megbeszélésen a Magyar Turisztikai Ügynökség felvázolta azon szándékát, hogy a 2016. évi CLVI. törvényben megfogalmazott állami feladatok kapcsán Magyarország turisztikai térségeit (desztinációit) meghatározó munkában a Magyar TDM Szövetséget tekinti szakmai partnerének. A közös munka induló állomásaként a MTÜ Desztinációfejlesztések Koordinációjáért Felelős Igazgatóságának munkatársai összeállítottak egy előzetes listát olyan – jellemzően – statisztikai mutatókról, melyek alapján az egyes turisztikai fogadóterületek vélhetően elhatárolhatók egymástól.
Az ajánlást a Magyar TDM Szövetség áttanulmányozta, tovább részletezte, melynek eredményét jelen dokumentum foglalja össze

 
 Regisztrált TDM-ek 

2016 decemberéig 98 TDM szervezet regisztrált sikeresen. A 11 térségi és 87 helyi szervezet közül - a Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása szerint - eddig 3 regisztrációs szám került törlésre, információink szerint további egy szervezet jelenleg végelszámolás alatt van. Jelenleg tehát 94 TDM szervezet működik Magyarországon.A regisztrált TDM-ek hivatalos listáját ezen a linken találhatja meg. 


GINOP-TDM pályázat aktualitásai

 Az 1859/2016. (XII.27.) számú Kormányhatározatban foglaltak értelmében "Hatályát veszítette" az 1006/2016. (I.18) Kormányhatározat GINOP-1.3.4-15 kódszámú pályázatra vonatkozó része. 
 
A hírrel kapcsolatos információ: a Magyar TDM Szövetség decemberben megkezdte a tárgyalásokat a Magyar Turisztikai Ügynökség két vezérigazgató-helyettesével, valamint a Desztináció-fejlesztések Koordinációjáért Felelős Igazgatójával.

A megbeszélésen megerősítést nyert, hogy az MTÜ a térségi TDM-ek létrejöttét kívánja ösztönözni. Egyértelművé tették azt is, hogy a helyi szervezetek csak akkor számíthatnak támogatásra a várhatóan 2017. II. negyedévében kiírásra kerülő 4 mrd Ft-os pályázatból, ha csatlakoznak valamely térséghez. A térségek kijelölésébe az eddigiek alapján úgy tűnik, be kívánják vonni a szövetséget is. Az ezzel kapcsolatos egyeztetések a jövő héten kezdődnek.
Ahogy korábbi levelünkben jeleztük, az MTÜ megerősítette, hogy a térségi szervezetekben meghatározó szerepet fognak játszani a helyi szervezetek, ezért rendkívül fontos, hogy helyi szinten elkezdődjön a gondolkodás arról, hogy ki milyen térségi együttműködést lát reálisan megvalósíthatónak a területén, illetve mely szervezetekkel tudna közös stratégia mentén dolgozni!

A szövetség elnöksége a jövőben is fontosnak tartja a párbeszéd folytatását a kormányzattal, szakmai kérdésekben együttműködik az MTÜ-vel, s ezzel egyidőben keresi a megváltozott helyzetben is a TDM 2.0-ban felvázolt és a tagság által elfogadott szervezeti rendszer értékeinek megőrzését és megerősítését segítő megoldásokat. Ennek érdekében szorosabbra kívánja fűzni kapcsolatait a szakmai szervezetekkel és az önkormányzati összefogásokkal is.
 
  
Aktuális állásajánlat:
a Hajdúszoboszló TDM  keres TDM menedzsert.
A pályázati felhívás a pozíció betöltésére az alábbi oldalon tekinthető!

Írottkő Naturparkért Egyesület TDM menedzsert keres
A pályázati felhívás a pozíció betöltésére itt tekinthető!

 

XVI. Országos TDM Konferencia -

2016. november 30-december 02. között Mórahalom adott helyszínt a XVI. Országos TDM konferenciának és közgyűlésnek. A rendezvény programja itt tekinthető meg. A konferenciáról kiváló összefoglalást adnak a következő sajtócikkek: Intenzív TDM tanácskozás Mórahalmon és A turizmusirányítás átszerv ezése nem hagyja érintetlenül a TDM szervezetek rendszerét sem.

 
Az eseménnyel kapcsolatos további sajtóhírek az alábbi linkeken érhetőek el:


További híreink:

Hogyan válik tuisztikai termékké egy múzeum? - 
Ez a kérdés állt a fókuszában annak a tanácskozásnak, amelyet november 9-én közösen szervezett a Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar TDM Szövetség a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

A workshop rövid beszámolója az alábbi linken érhető el!

2016. május 19-20 között Székesfehérvár adott otthont a XV. Országos TDM konferenciának
 

A konferencia programja megtekinthető itt

Az előadások az alábbi linkeken érhetőek el: 

A magyar turisztikai intézményrendszer átalakulását elősegítő, a TDM szervezetek működési körülményeit javító, szakmai tevékenységét támogató szándékkal 2011. január 28-án, az esztergomi alakulóülésen 16 TDM szervezet összefogásával létrejött a Magyar TDM Szövetség. A tagi reprezentáltság azóta folyamatosan meghaladja az 50%-ot, a csatlakozott TDM-ek száma immáron 50 fölé emelkedett.

A TDM Szövetség kiemelt céljaként fontos szerepet kap a TDM szervezetek szakmai- és érdekképviselete, az aktív szakmai közreműködés a nemzeti marketing és turizmuspolitika, a turizmust érintő jogi- és közgazdasági szabályozás kialakításában, a TDM szemléletmód képviselete és terjesztése, valamint a nemzeti turisztikai szervekkel való együttműködés.

Az alapító tagok a Szövetség elnökének egyöntetűen Balogh Károlyt, a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület TDM menedzserét választották meg, aki a tisztújításig meghatározó szerepet töltött be a Szövetség életében. Az elnöki teendőket 2014 júniusától Semsei Sándor, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület elnöke látja el. Az országos egyesület székhelyéül Gárdony szolgál.

A Magyar TDM Szövetség jelentős szakmai partnereként tekint a Nemzetgazdasági Minisztériumra, amely tevékenységéhez tartozik többek között a TDM szervezetek szakmai regisztrációja. A regisztráció feltételrendszere, illetve a regisztrált TDM szervezetek listája a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján érhető el.
 

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/www.tdmsz.eu/release/1.07/public/include/gyujto.inc on line 176

Legfrissebb híreink

Hírlevél feliratkozásWarning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0